Ένα πρωτοφανές πείραμα σχεδιάζει να κάνει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS).
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπαϊκονούρ, θα επιχειρηθεί η παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στο διάστημα και ειδικότερα, «θα αποτελέσει ένα σημαντικό επιστημονικό αποτέλεσμα και θα έχει πρακτικά οφέλη για τους αστροναύτες, καθώς θα μπορούν να έχουν σε τροχιά φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα για τις μελλοντικές πτήσεις», όπως δήλωσε ο Ρώσος κοσμοναύτης, Sergey Ryazanskiy.
«Η δημιουργία προϊόντων στο διαστημόπλοιο θα γλυτώσει από το επιπλέον βάρος του εξοπλισμού που θα πρέπει να έχουν οι αστροναύτες», είπε με τη σειρά του ο ομογενης κοσμοναύτης- Πόντιος στην καταγωγή- Θεόδωρος Γιουρτσίχιν.
Στις 20 Απριλίου αναμένεται η εκτόξευση του διαστημοπλοίου «Soyuz-MC-04», με πλήρωμα τον Γιουρτσίχιν και τον αμερικανό αστροναύτη Τζακ Φίσερ, που θα έχει προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου